THE LOST CITY OF Z (2016)

The Lost City Of Z

The Lost City of Z berättar den häpnadsväckande sanna historien om den brittiska utforskaren Percy Fawcett, som under hans expeditioner in i Amazonas i början av 1900-talet upptäckte bevis på en tidigare okänd, avancerad civilisation som kan ha bebott området.
Trots att han blev förlöjligad av det vetenskapliga etablissemanget som såg på ursprungsbefolkningar som ”vildar”, återvände den fast beslutne Fawcett – stöttad av sin hängivna fru, son och adjutant – gång på gång till sin älskade djungel i jakt på bevis.

Recension
Filmer med sann bakgrund brukar locka lite extra i min smak och historien om Percy Fawcett (spelad av Charlie Hunnam) är just en sådan, men filmen når inte upp till vad vi hade hoppats på.

Storyn/Historien i sig är underhållande och förankrad i lite mystik, och fast att filmen blir mer spännande under tiden upplever vi den lite för långsam och onödigt lång.
Charlie Hunnam i huvudrollen fungerar ganska och vi gillar Robert Pattinson i en för oss ovanligt mogen tolkning.

Vi recenserade denna på blu-ray format och bildkvalitet på disc var lite lägre än vad vi förväntar oss av en disc.
På en stor skärm blir det snabbare tydligt när skärpan inte sitter rätt och vi upplevde flera gånger att vissa scener inte hade prickat in skärpan helt korrekt. Bilden upplevs som lite mjuk och disig, vilket första gången ledde till att det var Amazonas dis och inte oskärpa vi såg men med återkommande gånger i filmen i olika miljöer ser vi detta.

Ljudspåret med DTS HD MA 5.1 valde vi att mixa upp med Neural:X vilket till denna film skapade en bra extra dimension i de många djungel scenerna. Lite synd att den inte kommer med ett riktigt Dolby Atmos eller DTS X spår från start då det hade passat väldigt bra in i många av miljöerna.

I sin helhet lite trött start men kvicknar till mer efter ca 30 min in. Trots det lyckas filmen inte skaka av sig känslan av att den kunde varit lite kortare.

Rating

På disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: The Lost City of Z
Svensk titel: The Lost City of Z
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Äventyr, Biografi, Drama
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: James Gray
Skådespelare: Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller, Tom Holland, Edward Ashley, Angus Macfadyen, Ian Mcdiarmid, Clive Francis, Pedro Coello, Matthew Sunderland, Johann Myers, Aleksandar Jovanovic, Elena Solovey m.fl.
Ljud: DTS HD Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid (min): 138
Inspelningsår: 2016
Releasedatum: 2017-08-07
Åldersgräns: 15år
Distributör: Noble Entertainment