BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE (2016)

Batman v Superman: Dawn of Justice

Av rädsla för vad en gudalik superhjältes ohämmade krafter kan leda till tar sig Gothams egen brottsbekämpare an Metroplis högaktade hjälte.
Samtidigt frågar sig världen vilken hjälte de faktiskt behöver, för medan Superman och Batman strider mot varandra uppstår ett nytt hot, ett hot större än något mänskligheten tidigare skådat.

Recension
Ben Affleck tar över den svarta manteln, inte ett helt enkelt uppdrag efter den otroligt bra Dark Knight Trilogin.
Batman v Superman: Dawn of Justice bygger inte vidare på Nolans trilogi utan skapar sina egna ben att stå på och Superman länkas in i Gotham.
Med friare händer kan man också göra om bakgrunden lite, och vi ser detaljer som skildrar en annan historia i Bruce Waynes uppväxt.

Till en början var det lite svårt att inte se den batman som Christian Bale skapat men i och med att filmen har en helt annan feeling kom man in i det ganska snabbt och Ben Affleck gör faktiskt en ganska bra roll som batman han också.

Filmen innehåller en hel del bra ljudeffekter och många scener är gjorda i stor skala med explosioner och effekter. Däremot känns några fightingscener lite överspelade och ser lite för koreograferade ut som drar ner intrycket en del.

Med flera stora superhjältar blir det också lite mindre personligt och vi anser filmen tappar en del här. Det ska bli intressant att se hur Justice League upplevs med ännu fler superhjältar inblandade.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
Man of Steel (2013)
Suicide Squad (2016)
Wonder Woman (2017)
Justice League (2017)

Specifikation
Original titel: Batman V Superman: Dawn Of Justice
Svensk titel: Batman V Superman: Dawn Of Justice
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Action, Äventyr, Fantasy
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Zack Snyder
Skådespelare: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Scoot McNairy, Callan Mulvey, Tao Okamoto, Brandon Spink, Lauren Cohan m.fl.
Ljud: Dolby Atmos
Bild: Widescreen (16:9)
Speltid (min): 151
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2016-03-23
Releasedatum: 2016-08-08
Åldersgräns: 11år
Distributör: Warner Home Video