BABY DRIVER (2017)

Baby Driver

En begåvad flyktbilsförare tar musiken till hjälp för att bli bäst på det han gör.
När han en dag möter kvinnan i hans drömmar ser Baby en chans till en sista flykt, denna gång från sitt liv som kriminell.
Men ledaren för ett brottssyndikat har andra planer för Baby och snart tvingas han, med livet, kärleken och friheten som insats, ta del i en stöt dömd att misslyckas.

Recension
Baby Driver har varit svår att missa men det har dröjt lite innan vi kom runt till att se denna.
Med så mycket snack kring den blev vi lite förvånade över storyn inte gav mer än vad vi upplevde i filmen.
Den startar intressant och med en ganska skön touch med udda karaktären och go fokus på musik men nånstans i mitten av filmen började vi uppleva att storyn kört fast en aning.
Filmen rör sig framåt och vi är fortfarande engagerade i att se hur allt spelar ut men det saknas någonting, vi saknar en vidareutveckling på starten, filmen har gått över till auto-pilot läge som drar ner helheten av filmens intryck när vi ska summera.

Men det finns en del godbitar som löper filmen igenom också. Det här är en film med en hel del fokus på musiken som är en frisk vind rakt igenom filmen och sättet de bäddar in musiken med huvudrollen Baby fungerar väldigt bra!

Även ljudeffekterna upplevs som det lagts en hel del omsorg i kring produktionen, effekterna är tydliga och klara och sveper effektfullt runt oss medan Baby kör så det ryker för att komma undan poliser och väja för andra fordon.

Blu-ray versionen levereras med DTS HD Master-Audio 5.1 och vi valde att låte receivern uppmixa till DTS + Neural:X som fungerade väldigt bra för denna film. Effekterna hängde på och takhögtalarna tog hand om en hel del av musiken i filmen som bakgrund till andra händelser på duken.

4K versionen av Baby Driver levereras med Dolby Atmos vilket av att döma från Blu-ray versionen inte alls låter som en dum mix och kan vara värd det högre priset.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Baby Driver
Svensk titel: Baby Driver
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Action, Thriller, Crime
Språk: Engelska, Franska, Tyska, Ryska
Undertext: Arabiska, Danska, Holländska, Finska, Norska, Turkiska, Svenska, Ryska, Engelska för hörselskadade
Regissör: Edgar Wright
Skådespelare: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm, Eiza González, Micah Howard, Lily James, Kevin Spacey m.fl.
Ljud: DTS HD Master-Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.39:1)
Speltid (min): 113
Inspelningsår: 2017
Biopremiär Sverige: 2017-07-26
Releasedatum: 2017-12-11
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Universal Sony