TOY STORY 3 (2010)

Toy Story 3

I Toy Story 3 återvänder Woody, Buzz Lightyear och resten av Toy Story gänget i ett helt nytt äventyr, och denna gång får de sällskap av ännu fler leksaker – både mjuka och hårda – bland andra den högfärdige igelkotten Herr Kotten, den jordgubbsdoftande björnen Teddy, och Barbies nya beundrare Ken, som är lika charmig som han är fåfäng.

Recension
Det började kanon – tvåan dippade en aning och glädjande nog har trean hittat tillbaka en del av Toy Story magin vi kommer ihåg från när vi var yngre och såg ettan för första gången.

Ja, Toy Story 3 har hittat tillbaka, gänget har förändrat en aning sen starten och trots att den utökats med en del nya bekantskaper i tvåan så känns dynamiken i gruppen precis som i den första filmen.
Andy har växt upp och det är dags för leksakerna att acceptera att de i bästa fall hamnar på vinden, men risken att hamna i soptunnan är skrämmande och gruppen tar beslutet i egna händer och åker till ett dagis där ett nytt äventyr börjar.
Storyn är rolig och spännande och både barn och vuxna kan följa med utan att intresset svalnar.

Bilden:
Vi vant oss med att förvänta oss bra bild från Toy Story filmerna och liksom de två första så håller bilden hög kvalitet även på 3:an.
Vi har kikat på blu-ray versionen i vår bedömning och fast det kanske inte längre är riktigt samma wow känsla som när första filmen släpptes så upplevs det som bilden verkligen kan komma till liv i vissa scener.

Ljud:
Vi kan inte annat än att vara nöjda med ljudet här. Det är absolut inget man slår på som en demo för ljudsystem men filmen innehåller en lagom dos ljudeffekter för vad det är för sorts film och använder sig också bra av dem för att bredda upplevelsen lite extra.
Ett bra exempel på hur en familje/barnfilm ska lägga ribban helt enkelt.

Vi gillar vad de gjort med Toy Story 3 och det är uppiggande att känna att de hittat tillbaka till magin i 1:an som vi saknade i uppföljaren Toy Story 2.

Men den når inte riktigt upp i samma betyg som den första, kanske är det lite nostalgi som gör den lilla skillnaden men oavsett vad så är Toy Story 3 helt klart att rekommendera, och visst blir man sugen på att vrida fram tiden lite till Toy Story 4 som kommer ut nästa år!

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien
Toy Story     (1993) recenserad här
Toy Story 2 (1999) recenserad här
Toy Story 4 (planerad 2019)

Specifikation
Original titel: Toy Story 3
Svensk titel: Toy Story 3
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Tecknat/Animerat, Äventyr, Komedi, Familj, Barn, Disney, Pixar
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Lee Unkrich
Skådespelare: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Ned Beatty, Ned Beatty, Michael Keaton, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Estelle Harris, John Morris, Jodi Benson, Emily Hahn, Laurie Metcalf, Blake Clark, Teddy Newton m.fl.
Svenska röster: Jan Mybrand, Fredrik Dolk, Anna Book, Bengt Järnblad, Thomas Engelbrektsson, Gunnel Fred, Guy de la Berg, Stefan Frelander, Olli Markenros, Ellen Fjæstad, Rickard Olsson, Björn Granath, Björn Gedda, Martina Haag, Leo Hallerstam, Myrra Malmberg m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio, DTS 7.1 (Engelska) Dolby Digital 5.1 (Svenska)
Bild: Widescreen (1.78:1)
Speltid (min): 102
Inspelningsår: 2010
Biopremiär Sverige: 2010-08-27
Releasedatum: 2010-11-24
Åldersgräns: 7 år
Distributör: Disney