WHEELMAN (2017)

WHEELMAN

Lita inte på någon, förvara ditt och de dina och kör som om det gällde livet.

Recension
För att betala av sina skulder som han har dragit på sig under ett tre år långt fängelsestraff sätter sig mannen som enbart blir kallad för Wheelman bakom ratten för att vara en getaway förare i ett bankrån.

Mitt under rånet får han ett mystiskt telefonsamtal där han blir tillsagd att lämna sina kompanjoner  vid banken och köra iväg själv med pengarna då kompanjonerna kommer döda han så fort de kommit iväg.
Han tar ett snabbt beslut och inser sedan att han hamnat i en knivig situation med två stora kriminella gäng som båda vill åt bytet.
Utan att veta vem han kan lita på följer vi med i en fartfylld natt som utspelar sig filmen igenom inuti en bil.

Vinklingen att nästan enbart filma från inuti en bil är intressant men blir också efter ett tag lite enkelspårig och med tappat intresse som effekt.

Vi hålls lite på tå för att följa med i dramat och nysta upp hur hela situationen ska lösas men det räcker inte för att helt komma in i storyn.
Med tanke på att bilen står i fokus rakt igenom är det förvånansvärt lite effekter från bilkörning, vi bollas mest mellan olika samtal som kommer per telefon till Wheelman under natten och det blir svårt att riktigt ryckas med.

Rating

Specifikation
Original titel: Wheelman
Svensk titel: Wheelman
Review av: Netflix
Genre: Action, Crime
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: Jeremy Rush
Skådespelare: Frank Grillo, Caitlin Carmichael, Garret Dillahunt, Shea Whigham, Wendy Moniz, John Cenatiempo m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 16:9
Speltid: 82 min
Inspelningsår: 2017
Releasedatum: 2017-10-20
Åldersgräns: 13 år
Distributör: Netflix