TO THE BONE (2017)

TO THE BONE

20-åriga Ellen lider av anorexia nervosa. Hon ger sig ut på en svår och ibland komisk resa mot självinsikt på ett gruppboende som leds av en ovanlig läkare.

Recension
To The Bone följer sin titel och porträtterar en ung 20 årings kamp mot anorexia utan att försköna eller värdera.
Vi blir lämnade med både hopp och oro när eftertexten rullar fram och det står mycket upp till tittaren själv att avgöra hur framtiden slutar.
Det är en ordentlig tankeställare både för hur personer kämpar med anorexia men också för hur våra ideal ser ut i vårt samhälle och hur den mentala hälsan är.

Lily Collins som spelar den 20 åriga flickan vid namn Ellen får verkligen fram en djup bild av den personliga kampen många på ett eller annat sätt nån gång i livet går igenom och man behöver inte ha haft samma problem som i filmen för att känna igen och känna med i filmen.

Med en del obehag fångade denna film oss trots att den till en början inte kändes speciellt övertygande, men den ofiltrerade approachen höll oss kvar och med starka prestationer från framförallt Collins växte den och får summeras som en oväntat bra och viktig film att se!

Rating

Specifikation
Original titel: To The Bone
Svensk titel: To The Bone
Review av: Netflix
Genre: Drama
Språk: Engelska
Undertext: Svenska

Regissör: Marti Noxon
Skådespelare: Lily Collins, Dana L. Wilson, Ziah Colon, Joanna Sanchez, Hana Hayes, Alex Sharp, Keanu Reeves, Lindsey McDowell, Liana Liberato m.fl.
Ljud: Dolby Digital
Bild: Widescreen 1.85:1
Speltid: 107 min
Inspelningsår: 2017
Releasedatum: 2017-07-14
Åldersgräns: 16 år
Distributör: Netflix