STRONGER (2017)

Stronger

Den inspirerande och sanna historien om Jeff Bauman, en helt vanlig man som vann folkets hjärtan i sin hemstad och runt om i världen och som blev en hoppets symbol efter det avskyvärda bombattentatet under 2013 års Boston Marathon.

Detta är Jeffs innerliga och personliga berättelse om den heroiska resan som kom att tänja och testa familjebanden, som definierade en hel stads stolthet och som inspirerade till det mod som han behövde för att övervinna helt katastrofala motgångar.

Recension
Stronger är en känslosamt mycket stark film som tyvärr inte verkar vara planerad att släppas på svensk release, men den går att köpa import på eller som vi har gjort, se den via iTunes (i detta fall via ATV 4K).
Filmen handlar om Bostan Maraton bombningen som skedde 2013, vi får följa Jeff Bauman spelad av Jake Gyllenhaal, som blir av med båda sina ben vid terrordådet.

Filmen är baserad på den bok Jeff Bauman skrivit efter händelserna, som både tar fram höjdpunkter men heller inte är rädd att visa den råa sidan med djupa dalar, mentala kamper och pressen runt omkring.

Uppmålad som frontfigur för Boston-Strong blir Jeff en symbol för Boston och kampen mot terrorism. Hyllade som hjälte samtidigt som han bakom kulisserna kämpar med att behålla förståndet och anpassa sig till sin nya situation. Fallgroparna är många och motgångarna djupa men filmen visar också en inspirerande person som med hjälp från framförallt hans flickvän försöker finna rätt väg till att gå vidare med livet.

Det är minst sagt en känslosam resa att ta sig igenom denna film och Jake Gyllenhaal tar sig ann uppgiften med bravur i sin roll som Jeff.
På iTunes finns filmen i HD kvalitet och bildkvalitet upplevs som bra utan några problem under vår visning på en 100+ projektorduk.

Ljudet kan vi inte påpeka något negativt om heller men detta är ingen film som handlar om ljudeffekter mm, här står storyn i fokus precis som den ska, det både räcker och blir över för filmen Stronger.

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON (releasedatum ej bekräftad) eller Discshop (import)
DVD hos Discshop (import)

Specifikation
Original titel: Stronger
Svensk titel: Stronger
Recenserad på: iTunes
Genre: Drama
Språk: Engelska
Undertext: Svenska, Danska, Finska, Norska
Regissör: David Gordon Green
Skådespelare: Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Miranda Richardson, Richard Lane Jr., Nate Richman, Lenny Clarke, Patty O’Neil, Clancy Brown m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid (min): 119
Inspelningsår: 2017
Biopremiär USA: 2017-09-29
Releasedatum Disc: 2018-04-06 (Import)
Releasedatum iTunes Sverige: 2018-02-05
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Lionsgate