PADDINGTON (2014)

PADDINGTON

Paddington kommer till London från Perus djungel för att skaffa sig ett nytt hem och söka efter den upptäcktsresande som var nära vän med hans släktingar för länge sedan.
Men var ska han börja leta? Ensam och vilsen sätter han sig på Paddington Station där familjen Brown hittar honom med en handskriven lapp runt halsen med texten: Var snäll och ta hand om den här björnen.
Trots att herr Brown inte alls vill ha en björn hemma låter han sig till slut övertalas men anar inte att deras liv aldrig ska bli sig likt igen…

Recension
Tiden från att projektet Paddington startade tills den väl blev klar och kom ut var allt annat än spikrak och ett tag såg det inte ut som det skulle bli något bra utav det hela.
Men 2014 var det premier och den kända björnen med sin röda mössa mottog ett ganska bra bemötande.

Paddington är rekommenderad för barn från 7 år och känns väldigt riktad för just barn, men den är ganska charmig för föräldrarna att se på också. Med i vår visning hade vi vår 5 åring och filmen fungerade väldigt bra för hans ålder med.
Hela miljön verkar gå hem med en björn bland människor, som pratar och är på ett äventyr. Och hans okunnande och klumpighet bjuder på en del leenden från både stora som små.

Vad som däremot inte fungerar lika bra är dubbningen. Vi har sett den på engelska och nu med en av de små fick det bli svenska för att förstå och det är stor skillnad på upplevelsen.
Den riktiga versionen flyter helt enkelt på mycket bättre och man kan glida in i filmen på ett annat sätt än när man hela tiden omedvetet kikar fastnar med blicken på läpparna som inte stämmer översens.
Det är förvisso inget nytt med dubbning men vi rekommenderar i alla fall att se den på engelska om det inte är så att ni har yngre med som behöver det svenska talet.

Animationerna i filmen är väldigt bra, inte så perfekta så det blir helt verkligt men så där lagom så det flyter utan att man tänker på att det är en blandning med animationer. Tekniken används också på ett fräscht sätt där vi bland annat kan se ett helt hus med fasaden av och perspektiv på alla rummen samtidigt.
På ljudfronten finns det därmed inte så mycket som sticker ut och vi hade önskat oss lite mer i detta område.

På det stora hela en charmig film som lätt fångar de yngres intresse och bjuder på en del leenden!

Rating

På Disc:
Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Andra filmer i serien:
Paddington 2 (2017)

Specifikation
Original titel: Paddington
Svensk titel: Paddington
Recenserad på: Blu-Ray
Genre: Familj, Komedi, Barn, Animerat
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Paul King
Skådespelare: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Jim Broadbent, Julie Walters, Peter Capaldi, Nicole Kidman m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 95
Inspelningsår: 2014
Biopremiär Sverige: 2015-01-16
Releasedatum: 2015-06-15
Åldersgräns: 7 år
Distributör: SF