TROLLS (2016)

TROLLS

Vi får hänga med Poppy, den optimistiska ledaren av Trolls, och hennes totala motsats, Kvist. Tillsammans måste detta udda par ge sig ut på ett äventyr långt bort från den enda värld de känner till.

Recension
Med en ganska basic story sticker filmen Trolls inte ut nämnvärt men storyn gör den enkel att följa med i för de yngre tittarna. Vad som däremot sticker ut är hur laddad filmen är!
Det sprakar loss med musik, glitter, positivitet, party, kramar, färger och ännu mer musik som smittar av sig på oss alla i soffan.

Filmen är riktad till barn och att bedöma av våra yngsta tittares reaktioner har de prickat in det perfekt, men den fungerar minst lika bra för oss äldre också.
Musiken och ”feel good känslan” ansvarar nog för det mest, det är underhållande och det är bra drag filmen igenom.
Det blir svårt att inte stampa med i takten eller som för de yngsta att inte gunga med i soffan till musiken!

Lika positivt som musiken är i filmen är trollen, eller alla utom en men någon måste ju vara butter för att ge lite kontrast!
När några av trollen blir tillfångatagna starta Poppy, trollens överoptimistiska prinsessa en räddningsaktion men hon behöver hjälp av trollet Kvist som är hennes motsatts. Tillsammans ger de sig iväg och äventyret börjar.

Med en ganska enkel och rak fram story approach blir filmen enkel för barn att hänga med i men det finns också inbakad en del viktiga värdering så som vänlighet, mod och att vara sig själv.

Bild:
Det mest slående är färgerna i denna film där det är gott om färgstarka färger som också passar in i filmens glada tempo. Med bra inställningar i projektorn ökar det djupet i bilden och detaljerna i animationen håller också hög kvalité där vi kan urskilja fiber i både spindelväv och hårstrån på trollsen på ett detaljrikt sätt!

Ljud:
Det är många delar med musik i som valet av låtar känns bra integrerade in i händelserna. Blu-ray versionen kommer i DTS 7.1 på engelska och DTS 5.1 på svenska. Vi hade önskat att det fanns i Dolby Atmos eller DTS X också för en ännu större rymd. Vi valde att mixa upp till Neural X för att ta del av takhögtalarna som spred lite mer musik men vi fick inte in något nämnvärt i ljudeffekter till dessa högtalare i uppmixen.

4K versionen innehåller Dolby Atmos mixen och även HDR, båda känns som de skulle passa bra in till denna filmen, tyvärr finns ej 4K versionen utgiven i Sverige så det är import som gäller om man är ute efter den versionen. (4K skivor har ej regionskoder så har du en 4K spelare fungerar importen, däremot kan blu-ray versionen i samma förpackning kräva att du har en regionsfri spelare)

Rating

Köp filmen på:

Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Trolls
Svensk titel: Trolls
Review av: Blu-Ray
Genre: Tecknat/Animerat, Äventyr, Komedi, Familj, Fantasy, Musikal
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Mike Mitchell, Walt Dohrn
Skådespelare: Anna Kendrick, Zooey Deschanel, Justin Timberlake, Christine Baranski, Jeffrey Tambor, Christopher Mintz-Plasse, Russell Brand, James Corden, Gwen Stefani m.fl.
Svenska röster: Mimmi Sandén, Måns Zelmerlöw, Freddy Åsblom, Linda Åslund m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 7.1 (Engelska), DTS 5.1 (Svenska)
Bild: Widescreen 16:9
Speltid: 92 min
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2016-10-28
Releasedatum: 2017-03-13
Åldersgräns: 7 år
Distributör: Fox