LA LA LAND (2016)

LA LA LAND

I La La Land möter den förhoppningsfulla skådespelerskan Mia jazzpianisten Sebastian i en bilkö och sakta men säkert utvecklar de ett förhållande som får hela staden Los Angeles att sjunga och dansa.
Men kan Mias och Sebastians kärlek överleva deras stora ambitioner?
Finns det överhuvudtaget plats för stormande kärlek när man försöker slå igenom i Hollywood?

Recension
Med en modern take på en filmmusikal känns La La Land ny och fräsch!
Filmen brister ut i sång och musik som är lätt att ryckas med i samtidigt som den balanseras upp med en oväntat bra story som överraskar och lyfter filmen ytterligare.

Vi får följa med Mia (Emma Stone) och Sebastian (Ryan Gosling) från var sitt håll, båda med stora drömmar och ambitioner men livet går inte som på räls.
Under ett år stöter de på varandra på olika sätt och kärleken tar över men filmen stannar inte av här, storyn har bra mycket mer att ge och filmen växer på oss desto längre in vi kommer.

I filmen skildras strävan efter att nå sina drömmar, kunna se potential i andra människor och hur lätt det är att tappa fattningen om vad sin egna dröm är och vikten av att ha någon som tror på en.

Kombinationen av bra story och mycket musik fungerar verkligen bra här och både Stone och Gosling känns passande i sina roller. Stones vann en Oscars för sin insatts men Gosling är för oss överraskande bra i sin roll med.

Totalt vann La La Land hela 6st Oscars (nominerad till 14) och blev en stor succé 2016.
Vi tror att man kan njuta med av filmen även om man inte är så inne i musikaler och jazz musiken som finns i filmen ger lite extra krydda till ljudsystemet som bortsatt från sångdelarna inte behöver jobba nämnvärt i denna rulle.

Rating

Köp filmen på:

Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD (import) hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: La La Land
Svensk titel: La La Land
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Komedi, Drama, Musikal, Romantik
Språk: Engelska
Undertext: Svenska, Danska, Finska, Norska
Regissör: Damien Chazelle
Skådespelare: Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons, Finn Wittrock, Rosemarie Dewitt, Sonoya Mizuno, Sandra Rosko, Hemky Madera, Josh Pence, John Legend, Callie Hernandez, Ana Flavia Gavlak, Ashley Caple, Meagen Fay, Jason Fuchs m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1 (uppmixat till DTS Neural:X
Bild: Widescreen (2.40:1)
Speltid (min): 128
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2017-01-27
Releasedatum: 2017-06-09
Åldersgräns: Barntillåten
Distributör: Nordisk Film