I AM WRATH (2016)

I AM WRATH

Efter att Stanley och hans fru blivit attackerade av ett gäng med dödlig utgång för hans fru lyckas Stanley identifiera en av förövarna på polisstationen.
Men polis lägger ner fallet nästan omgående och Stanley börjar förstå att detta inte var en random attack utan länkat till hennes arbete åt borgmästaren.
Stanley som har ett dolt förflutet inom en specialstyrka gör det till hans uppdrag att ta reda på sanningen och utkräva sin hämnd.

Recension
Med Netflix får man tillgång till massvis med film och serier och här tar vi en titt på I Am Wrath från 2016 som inte har utgivits i Sverige men det går att köpa via iTunes eller en importerad version på DVD och Blu-ray via t.ex. discshop.se om man föredrar disc-formatet (tänk på att det saknas svensk textning på den versionen).
Vi har alltså valt att kika denna via Netflix Sverige och då innefattar filmen också svensk undertext.

John Travolta är det stora namnet i denna film där han spelar Stanley som har ett lite otydligt förflutet inom någon slags specialstyrka/militärgrupp men som lever ett vanligt liv tillsammans med hans fru och uppvuxet barn.

När hans fru blir mördad och polisen lägger ner utredningen näst intill direkt trots att Stanley kan peka ut en av attackerna bestämmer sig Stanley för att ta lagen i egna händer, till hans hjälp har han en gammal kollega som fortfarande är aktiv i den delen av världen.

Redan på förhand känns handlingen gammal men vi har även sett den fungera bra nyligen i filmer som t.ex. John Wick så vi hoppas denna kan ge något till tittarna även om ingen svensk release skickar upp en liten varningsflagg.
Vi behöver inte se mycket innan en känsla infinner sig och den är inte positiv.
Det är mycket som känns off och Travolta står mitt i fokus på detta.

För att vara en familj som mist sin mor känns familjedynamiken helt fel och Travolta misslyckas med att sälja in hans förflutna och försök till känslor under hela filmen.
När han ska vara ledsen och nere blir det nästan komiskt att se hans ansiktsuttryck som är så orörliga efter vad jag antar är ett par för många ingrepp under kniven.
Det ser ut som han går runt med en dåligt sminkad mask filmen igenom som inte kan uttrycka mycket variation.

Det finns inte riktigt någon skådespelarinsats som sticker ut här men filmen hade troligtvis blivit lite bättre och enbart stått och fallit på storyn om man hade valt någon annan till huvudrollen.

Rating

Köp filmen på:

Specifikation
Original titel: I Am Wrath
Review av: Netflix
Genre: Action, Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: Chuck Russell
Skådespelare: John Travolta, Christopher Meloni, Amanda Schull, Sam Trammell, Patrick St. Esprit, Rebecca De Mornay, Asante Jones, Paul Sloan, Luis Da Silva Jr., Jordan Whalen, Jayden Blake Cochran m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 2.35:1
Speltid: 92 min
Inspelningsår: 2016
Biopremiär USA: 2016-04-15
Releasedatum: 2016-05-20
Åldersgräns: 15 år