INTERSTELLAR (2014)

INTERSTELLAR

INTERSTELLAR utspelar sig i en nära framtid när människan inte längre kan leva på jordens tillgångar. En grupp forskare och upptäckare får det viktigaste uppdraget i mänsklighetens historia: att resa bortom vår galax för att utforska om vi har en framtid bland stjärnorna

Recension
Världen är på väg mot sin undergång och mänskligheten beger sig ut för att söka efter nya planeter att rota sig på, det är storyn vilket innebär att vi beger oss ut i rymden.

Christopher Nolan har tidigare visat att han kan det här med att skap vackra cinematiska filmer bakom regissörsstolen och Interstellar är inget undantag.
De dyker upp scener som ser spektakulära ut på en stor duk och vi sugs in i bilden och känner snudd på lite svindel i nån scen.
På tal om bild älskar vi hur Nolan väljer olika aspect ratio i filmen, det skapar helt klart en mer intim känsla och är ett väldigt bra sett att visa händelserna från olika perspektiv!

Själva storyn blir vi aldrig riktigt helt överens med och det fanns ett par stunder då den kändes aningen utdragen, kanske en lite kortare version hade passat in bättre för oss.

Vi spelade upp filmen med DTS HD Master Audio ljudspåret samtidigt om vi valde att låta receivern mixa upp till Neural:X vilket verkligen passar in att ge den där extra space dimensionen när vi är i rymdscenerna.
Och vill man testa hur sin subwoofer (och sitt rum för den delen) hanterar ordentligt med tryck i de lägre tonerna så är det bara att vänta tills det är dags för take-off med rymdfärjan, skulle någon råkat somna är det en väckarklocka som heter duga!

Interstellar är helt klart en sevärd film som också ger lite eftertankar men den lyckas inte rota sig lika djupt som t.ex. Nolan’s senaste film Dunkirk som fortsätter att växa för oss och som snart skriker efter en re-watch.

Rating

 

Köp filmen på:

Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Interstellar
Svensk titel: Interstellar
Recenserad på: Blu-ray
Genre: Äventyr, Drama, Sci-Fi
Språk: Engelska
Undertext: Svenska, Danska, Finska, Norska
Regissör: Christopher Nolan
Skådespelare: Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matthew Mcconaughey, Matt Damon, Michael Caine, Topher Grace, Casey Affleck, Wes Bentley, Mackenzie Foy, John Lithgow, Ellen Burstyn m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1, DTS HD – Master Audio
Bild: Mixed 1.78:1 – 2.39:1
Speltid (min): 169
Inspelningsår: 2014
Biopremiär Sverige: 2014-11-07
Releasedatum: 2015-03-30
Åldersgräns: 11 år
Distributör: Warner Home Video