WAR MACHINE (2017)

WAR MACHINE

General Glen McMahon fick ett omöjligt uppdrag, och alla viste om det – alla utom han själv.

Recension
Ibland finns det filmer man har på sin ”att se” lista som tar allt för lång tid att komma till och när man väl sett dem lämnar en undran över varför man skjutit på det så pass länge.
Lika så finns det andra filmer som man helt enkelt inser att man lika gärna kunde skjutit upp längre, eller också helt hoppat över.
Denna blev en sådan för min del.

War Machine baserar sig på en bok om USA’s krig i Irak och Afghanistan och tar upp flera viktiga frågor kring kriget, Politiska spel och de civila som bor mitt i allt detta.
Filmen försöker sig på att spela på sarkastisk humor rakt igenom men vi ser inte mycket till humor i denna och den blir ganska tråkig att titta på. Tack vare det missar den också chansen att riktigt engagera sig i just de viktiga frågeställningar den vill lyfta fram.

Med Brad Pitt i huvudrollen hade jag hoppats på något mycket bättre men tyvärr står han för den tråkigaste delen av hela filmen.
Hans roll är så överdrivet spelad så den aldrig blir rolig och samtidigt tar så mycket fokus kring hela filmen så den sätter ribban för resten.
Den blir förvisso lite intressantare att se på fram emot slutet men det räddar inte upp helhetsupplevelsen av en film som man troligen inte kommer att se om igen.

Rating

 

Specifikation
Original titel: War Machine
Svensk titel: War Machine
Review av: Netflix
Genre: Drama, Komedi, Krig
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: David Michôd
Skådespelare: Brad Pitt, Daniel Betts, John Magaro, Emory Cohen, RJ Cyler, Topher Grace, Anthony Michael Hall, Anthony Hayes, Nicholas Maude, Paolo Gasparini, Andrew Byron m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen (2.35:1) Ultra HD
Speltid: 122 min
Inspelningsår: 2017
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Netflix