HACKSAW RIDGE (2016)

HACKSAW RIDGE

Från den Oscarbelönade regissören Mel Gibson (BRAVEHEART), kommer denna sanna berättelse om den episka kampen för att ta över det ökända japanska fästet HACKSAW RIDGE, under Andra världskriget.
Den osannolika hjälten som var sist kvar på slagfältet var en soldat som vägrade att bära vapen, sjukvårdaren Desmond T Doss (Andrew Garfield). Desmonds hjältemod gjorde att han blev den första vapenvägraren genom historien att motta den Amerikanska hedersmedaljen.

Recension
Med en fängslande story och bra utförande är Hacksaw Ridge en av de bättre krigsfilmerna vi sett.
Vi får inledningsvis följa Desmond Doss (Andrew Garfield) innan han går med i amerikanska armen vilket gör att vi får tid att bekanta oss mer med huvudpersonen. Det tar faktiskt en bra stund innan vi rycks in i krigsscenerna som är fyllda med ljudeffekter och bra effekter. Kulor visslar runt i rummet medan vi följer Desmond uppe på Hacksaw.
Vince Vaughn som vi mest förknippar med komedi gör även en bra insats som strängt befäl och skapar med det en lite bredare bild av honom i vår uppfattning.

Filmen känns helt klart sevärd och det är en häpnadsväckande historia vi får följa men samtidigt väcker det tankarna om hur många unga som fått sätta sina liv till i krigets tecken.
Är man känslig för starka bilder höjer vi en varning då filmen innehåller en hel del av detta ute på slagfältet.

Rating

Köp filmen på:

Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD (Import) hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Hacksaw Ridge
Svensk titel: Hacksaw Ridge
Review av: Blu-Ray
Genre: Drama, Krig
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Mel Gibson
Skådespelare: Teresa Palmer, Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey, Vince Vaughn, Hugo Weaving, Rachel Griffiths, Richard Roxburgh, Matt Nable, Nathaniel Buzolic m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1 (uppmixat till DTS Neural X 7.1.4)
Bild: Widescreen (16:9) HD 1080p
Speltid: 139
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2016-11-04
Releasedatum: 2017-03-06
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Noble Entertainment