PAN (2015)

PAN

Peter (Levi Miller) är en upprorisk 12-åring som sveps iväg till Landet ingenstans, där han upplever fantastiska äventyr när han försöker hitta sin sanna identitet och besegra den grymme piraten Svartskägg (Hugh Jackman) med hjälp av krigaren Tiger Lily (Rooney Mara) och nye vännen James Hook (Garrett Hedlund).

Recension
Med filmen Pan får vi ta del av hur Peter Pan kom till Landet Ingenstans och hur han för första gången träffade Kapten Krok.
Filmen använder sig av historien om Peter Pan men på en helt ny tappning och kontrasterna i filmen är stora med känsla av Mad Max till viss del.

Blu-ray versionen har Dolby Atmos spår och det gör sig tydligt ganska tidigt in i filmen, när sjörövarskeppet seglar över London jagade av stridsplan som sveper förbi från alla håll och kanter tillsammans med kulor och explosioner. Det känns som att scenen är gjord med tanke på ljudet.

Från en actionfylld öppning blir filmen mer barnvänlig och när krig bryter ut mellan piraten Svartskägg med hans gäng och Landet Ingenstans urinvånare möts vi inte av blodiga scener utan istället ett färgsprakande inferno där skjutna förvandlas till färgstarka exploderande pulvermoln.

Perfekt läge att ta tillfället i akt och se hur bra projektorn eller tv:n kan leverera alla olika färgerna och visst känns det lite som även detta har funnits med i tanken öven om det troligen mest är för att få ner åldersgränsen på filmen som är satt på 11 år.

Tyvärr känns storyn inte helt hopsvetsad, filmen dras mellan lite för många olika stilar utan att hitta en stabil lina och effekterna vi bjuds på när Peter känns minst sagt gammalmodiga ut, märkligt när de kan få stora piratskepp att se ganska bra ut flygandes.

Rating

Köp filmen på:

Blu-Ray
hos CDON eller Discshop
DVD hos CDON eller Discshop
4K ULTRA HD hos CDON eller Discshop

Specifikation
Original titel: Pan
Svensk titel: Pan
Review av: Blu-Ray
Genre: Äventyr, Familj, Fantasy
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Joe Wright
Skådespelare: Hugh Jackman, Levi Miller, Garrett Hedlund, Rooney Mara, Adeel Akhtar, Nonso Anozie, Amanda Seyfried, Kathy Burke, Lewis MacDougall, Tae-joo Na, Bronson Webb m.fl.
Ljud: Dolby Atmos
Bild: Widescreen (2.40:1), HD 1080p
Speltid: 111 min
Inspelningsår: 2015
Biopremiär Sverige: 2015-10-23
Releasedatum: 2016-02-29
Åldersgräns: 11 år
Distributör: Warner Home Video