THE EXPENDABLES 3 (2014)

THE EXPENDABLES 3

Barney (Stallone), Christmas (Statham) och resten av teamet möter Conrad Stonebanks (Gibson), som för många år sedan var med och grundade The Expendables med Barney.
Stonebanks blev därefter en hänsynslös vapenhandlare som Barney var tvungen att döda, det gick dock inte som han tänkt sig.
Stonebanks, som lurade döden, gör nu allt för att avsluta The Expendables. Barney beslutar att han måste bekämpa gammalt blod med nytt och tar in en ny era av Expendables-medlemmar som är yngre, snabbare och experter på ny teknik. Det senaste uppdraget blir en hård sammandrabbning av klassisk old-school-stil kontra högteknologi i Expendables mest personliga strid hittills.

Recension
Med två under bältet var det dags att tackla den tredje filmen i serien om The Expendables gänget, och det är för oss också den hittills bästa i serien.

Flera nya namn ansluter sig samtidigt som många av de gamla dyker upp igen och vi får nu även en mix av gamla och yngre skådisar med bl.a. MMA stjärnan Ronda Rousey som sticker ut lite extra och också bjuder på en hel del MMA inspirerade actionscener.

Actionscenerna i sig lämnar också intrycker av att mer koreografi har fokuserat så i denna film utan att för den delen minska ner på antal minuter det fightas, tvärtom är detta den längsta filmen i serien och det är som i de andra action i fokus rakt igenom.

Vi använde oss av Blu-ray versionen och valde att skala upp både bild och ljud.
Bilden blev uppskalad till 4K och gav oss stundtals riktigt fina detaljer som stack ut, speciellt närbilder på ansikten (oftast på Sylvester Stallone).
Ljudet gav vi receivern i uppgift att mixa upp från DTS till DTS + Neural:X och takhögtalarna blev extra effektfulla vid helikopterscenerna i början och i slutet av filmen.

Utöver det finns det gott om avfyrade vapen att låta högtalarna jobba med och filmen ger ett lite vassare intryck om man kan skruva upp lite extra på volymen!

Rating

Köp filmen på:

Andra filmer i serien
The Expendables (2010) recenserad här
The Expendables 2 (2012) recenserad här

Specifikation
Original titel: The Expendables 3
Svensk titel: The Expendables 3
Review av: Blu-ray
Genre: Action
Språk: Engelska
Undertext: Svenska, Danska, Finska, Norska
Regissör: Patrick Hughes
Skådespelare: Sylvester Stallone, Jason Statham, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Randy Couture, Terry Crews, Kelsey Grammer, Glen Powell, Antonio Banderas, Victor Ortiz, Ronda Rousey, Kellan Lutz, m.fl.
Ljud: DTS HD Master Audio 5.1 (uppmixad till DTS+Neural:X)
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid: 126min
Inspelningsår: 2014
Biopremiär Sverige: 2014-08-13
Releasedatum: 2014-12-15
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Noble Entertainment