THE EXPENDABLES 2 (2012)

THE EXPENDABLES 2

Mr. Church samlar åter ihop the Expendables för vad som ska vara ett enkelt jobb med stor avkastning. Men något går fruktansvärt fel och en av dem mördas under uppdraget.
Hämndlystna och beväpnade till tänderna beger sig the Expendables rakt in i fiendeland för att skipa rättvisa, rädda världen och framförallt ta gruvlig hämnd. Häng med världens hårdaste gäng i fortsättningen på actionsuccén alla snackade om

Recension
Två år efter den första var det dags för The Expendables två att nå den vita duken och i samma anda som den första slutade tar denna vid.
Gänget från första filmen är mer här med men med lite utökning, bland annat av en kvinnlig roll ”Maggie” spelar av Nan Yu.
Jean-Claude Van Damme står för filmens bad guy samtidigt som Arnold Schwarzenegger och Bruce Willis roller växer lite.
Chuck Norris gästar också in i några korta sekvenser och står för filmens roligaste skämt.

Filmen i sig kör troget på med action som huvudspår och i förhållande till den första är både bildkvaliteten, effekterna och actionscenerna förbättrade medan storyn sviktar desto mera.

(Mini-spoiler nedan)
Hela handlingen bygger på en personlig hämnd att utkräva för The Expendables efter att de blivit överrumplade av ett gäng som under vapenhot stjäl en karta, mördare deras senaste medlem och helt outgrundligt skonar resten av gänget.

Kan man lägger storyn åt sidan och skratta lite åt att The Expendables gänget verkar kunna skjuta sig igenom alla möjliga knipor samtidigt som motståndarna kan träffa allt utom vad de siktar på bjuder filmen på en hel del fartfylld action med en hel del ljudeffekter.

Rating

Köp filmen på:

Andra filmer i serien
The Expendables (2010)
The Expendables 3 (2014)

Specifikation
Original titel: The Expendables 2
Svensk titel: The Expendables 2
Review av: Blu-Ray
Genre: Action
Språk: Engelska
Undertext: Svenska, Finska
Regissör: Simon West
Skådespelare: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Terry Crews, Randy Couture, Nan Yu, Liam Hemsworth, Scott Adkins m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid: 102 min
Inspelningsår: 2012
Biopremiär Sverige: 2012-08-22
Releasedatum: 2012-12-12
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Noble Entertainment