THE EXPENDABLES (2010)

THE EXPENDABLES

En sammansvetsad grupp legoknektar ledda av den notoriske Barney Ross (Sylvester Stallone) får i uppdrag att störta en sadistisk diktator i Sydamerika.
Men allt är inte som det först verkar och snart befinner de sig i ett nät av lögner och förräderi.
De tvingas avbryta operationen och lämna sin kontakt, rebellen Sandra, ensam med en dödsdom över sig. Men jagad av sitt samvete bestämmer sig Barney för att återvända och rädda henne.

Recension
The Expendables har samlat några av de stora namnen i action filmer där Stallone och Statham står för det största jobbet i denna film, ackompanjerad av bland annat Jet Li och den svenske Dolph Lundgren.
Bara genom att kika på rollistan förstår man vad fokuset ligger i denna film, action, action och mer action. Storyn i sig är väldigt basic lagd men känns ok till just denna sortens film.
Är man på jakt efter en enklare actionfilm med relativt ny teknik gällande effekter är det precis vad denna film levererar.

Det är trevligt att se flera av namnen slagna samman i samma film även om mest fokus kretsar kring Sylvester Stallone som också står som Regissör till filmen.
Bruce Willis och Arnold Schwarzenegger glimtar också till i filmen i väldigt små biroller och det var väll inte så svårt att lista ut att det skulle rullas ut fler Expendables rullar efter denna.

Ses bäst när man inte är helt på hugget men ändå sugen på lite action.

Rating

Köp filmen på:

Andra filmer i serien
The Expendables 2 (2012) Recenserad här
The Expendables 3 (2014) Recenserad här

Specifikation
Original titel: The Expendables
Svensk titel: The Expendables
Review av: DVD
Genre: Action
Språk: Engelska
Undertext: Finska, Svenska
Regissör: Sylvester Stallone
Skådespelare: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Giselle Itié, Steve Austin, David Zayas, Gary Daniels, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen (2.35:1)
Speltid: 100 min
Inspelningsår: 2010
Biopremiär Sverige: 2010-08-13
Releasedatum: 2010-12-01
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Futurefilm