CONCUSSION (2015)

CONCUSSION

Dr Bennet Omalu (Will Smith) upptäcker sanningen om hjärnskador hos fotbollsspelare som regelbundet utsätts för hjärnskakningar under matcher och träningspass. Omalus leds in i en farlig kamp mot en av världens mäktigaste och mest omtyckta institutioner – NFL.

Recension
Concussion rör sig framåt i ett ganska långsamt tempo och håller sig helt till genren drama.
Filmen i sig hade lätt kunnat bli ganska intetsägande men med en stark handling och med framförallt Will Smiths prestation att ge djup åt huvudrollen tycker jag Concussion ändå hittar hem ganska bra även om det kunde ha blivit lite mer djup i filmen.

Vi följer Dr. Bennet Omalu (Will Smith) som upptäcker sambandet mellan hjärnskador och amerikanska fotbollsspelare som utsätts om och om igen för hårda slag mot huvudet.
Fast besluten att göra det rätta och nå ut med sanning till allmänheten möts han av motstånd i den stora jätten NFL som vill göra allt för att mörka.

Utöver huvudhandlingen om kampen att nå ut med Dr. Bennet Omalu’s upptäckt är filmen vinklad så att vi följer Omalu’s liv under den här perioden. Idén är bra men filmen lyckas inte riktigt ta till vara på all delarna och utan en bra insatts av Will Smith skulle filmen tappa lite mer i vår rating.

Rating

Köp filmen på:

Specifikation
Original titel: Concussion
Svensk titel: Concussion
Review av: Netflix
Genre: Drama – Sport
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska m.fl
Regissör: Peter Landesman
Skådespelare: Will Smith, Alec Baldwin, Albert Brooks, Gugu Mbatha-Raw, David Morse, Arliss Howard, Mike O’malley, Eddie Marsan, Hill Harper, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Stephen Moyer, Richard T. Jones, Paul Reiser, Luke Wilson, Sara Lindsey m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1 (uppmixat till dolby surround)
Bild: Widescreen (2.39:1)
Speltid: 123 min
Inspelningsår: 2015
Biopremiär Sverige: 2015-12-25
Releasedatum: 2016-08-08
Åldersgräns: 12 år
Distributör: Universal Sony