JACK REACHER: NEVER GO BACK (2016)

JACK REACHER: NEVER GO BACK

Jack Reacher (Tom Cruise) återvänder i en actionfylld film, baserad på Lee Childs bästsäljare, och upptäcker att major Susan Turner (Cobie Smulders) är måltavla för en stor konspiration.

Recension
Tom Cruise är tillbaka som Jack Reacher och efter den första filmen var förväntningarna stora på uppföljaren. Denna rating är på 4K versionen som har Dolby Atmos (även Blu-ray versionen har Atmos ljudspåret) vilket gjorde förhoppningarna större också.
Som det tyvärr ofta är lever inte uppföljaren upp till den första filmen och så var det för oss i detta fallet också.
Filmen är helt okey och bjöd på underhållning men storyn är inte lika vass och man misslyckas lite med att fortsätta spä på mystiken kring Reacher. Istället blir det mer av en mainstream action film och man behöver nödvändigtvis inte ha sett den första för att se denna.

Även ljudet och bilden nådde inte upp till förväntningarna här.
Atmos ljudspåret var relativt svagt och vi fick efter ett tag faktiskt kontrollera att vi matade receivern med rätt spår, vi saknade helt scener som utmärkte sig distinkt och fått mer ljudkarraktär från filmer vi skalar upp till DTS Neural / Dolby + Surround.
När det kommer till bilden upplevdes den inte dålig med dock lite kornig vilket märktes mer i de mörkare scenerna som mycket av filmen utspelar sig i.

Fortfarande inte alls en dålig film men inte i klass med den första. Vi hoppas däremot att vi får se mar av Jack Reacher i framtiden då det finns mycket mer att ta fram från Lee Childs böcker!

Rating

Köp filmen här:

Andra filmer i serien
Jack Reacher (2012) Recenserad här

Specifikation
Original titel: Jack Reacher: Never Go Back
Svensk titel: Jack Reacher: Never Go Back
Review av: 4K Ultra HD
Genre: Action, Crime, Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Edward Zwick
Skådespelare: Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Chase Savoie, Danika Yarosh, Aldis Hodge, Sue-Lynn Ansari, Patrick Heusinger, Holt Mccallany, Teri Wyble, Tilton Lipoma, Sabrina Gennarino m.fl.
Ljud: Dolby Atmos
Bild: Widescreen (2.39:1), UHD 2160p, HDR
Speltid: 113 min
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2016-10-21
Releasedatum: 2017-02-27
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Paramount