JACK REACHER (2012)

JACK REACHER

Före detta militärpolisen Jack Reacher (Tom Cruise) tar steget från Lee Childs bästsäljande roman till vita duken i denna explosiva thriller.
När fem personer skjutits ner och alla bevis pekar på en person som hävdar sin oskuld finns det bara en som är skicklig nog att ta hand om de riktiga förbrytarna.
Lagen har sina begränsningar men det har inte Jack Reacher i denna fartfyllda actionsuccé.

Recension
Denna film borde man sett för länge sedan men det är först nu jag har hoppat in i filmen som är baserad på Lee Childs roman.
Serien består hittills av två filmer där Jack Reacher som recenseras här är den första.

Vi får en lagom portion av action och biljakter men även lugna inslag vilket behövs för att ge tid för slutsatser och reflektion i jakten på varför och vem som ligger bakom skjutningen i inledande scen.

Filmen är inte svår att hänga med i men är samtidigt uppbyggd på spänningen av att se vad som kommer hända härnäst vilket jag också tycker är filmens starkaste sida att erbjuda till publiken.
Tom Cruise passar också väldigt bra in på huvudrollen som den mystiske ex militärpolisen och med en blandning av attityd och självsäkerhet bidrar han stort till att filmen kändes bra!

Ljudet bjuder på små glimtar utan att märka ut sig för mycket med ett DTS Master Audio 7.1 spår. Vi valde att låta receivern mixa upp det till DTS + Neural X vilket den gjorde ett bra jobb med, där mest markant var regniga scener tydligt kommande ovanifrån.
Med uppföljaren i en Dolby Atmos mix (4K & Blu-ray versionen) hoppas vi på en lika stabil film med ännu bättre effekter. Vi kommer ut med vår rating av Jack Reacher: Never Go Back i 4K versionen inom kort.

Rating

Köp filmen här:

Andra filmer i serien
Jack Reacher: Never Go Back (2016) Recenserad här

Specifikation
Original titel: Jack Reacher
Svensk titel: Jack Reacher
Review av: Blu-Ray
Genre: Action, Crime, Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Christopher Mcquarrie
Skådespelare: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, David Oyelowo, Werner Herzog, Jai Courtney, Vladimir Sizov, Joseph Sikora, Robert Duvall  m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 7.1 ( uppmixat till DTS Neural X)
Bild: Widescreen (2.35:1) HD 1080p
Speltid: 130 min
Inspelningsår: 2012
Biopremiär Sverige: 2013-01-04
Releasedatum: 2013-05-08
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Paramount