SAUSAGE PARTY (2016)

SAUSAGE PARTY

Allt maten vill är att bli utvalda och få följa med de snälla människorna hem. Men paradiset de såg framför sig är inget annat än ett helvete där man hackar, drar skinnet av, kokar och steker maten. Där man äter babymorötter!
Korven Frank inser att han måste varna varenda potatis, varmkorv och smörgåspålägg och vad som väntar på förortskökens kalla marmorskivor.

Recension
Efter att ha skrattat loss till trailern för denna film hamnade den på ”att se listan” och jag förväntade mig en 90 minuter lång skrattfest men riktigt så blev det inte.

Filmens vinkel på att se världen från matvarors perspektiv är ganska rolig och trailern plockade fram det på sin spets.
Men storyn blir ganska så enformig redan efter 25 min och hela filmen bygger sitt fundament på att ständigt associera till sex, droger och att rada upp grovt språk.
Det blir helt enkelt för mycket och det som var lite roligt i början blir bara vulgärt och tråkigt efter ett tag.

Faktum är att trailern nog innehåller det roligaste delarna av filmen och i en så kort version så blir varken storyn eller skämten uttjatade.
Sausage Party med sitt ständigt sex-anspelande inslag och haglandet av vulgärt språk söker naturligtvis inte samma målgrupp som de flesta andra animerade filmer gör vilket är roligt då dagens animerade filmer kan vara väldigt snyggt gjorda och öppnar upp till lite mer variation för äldre publik. En film som t.ex. 9 från 2009 visade att animerade filmer för äldre kan vara minst lika bra som ej animerade filmer.

Med det sagt är det otroligt märkligt att Sverige valt en åldersgräns på 11 år för Sausage Party.
Det är på tok vansinnigt och kikar vi vad den fått för åldersgräns i andra länder är merparten 15 år och en del ända upp till 18 år. Vi skulle absolut säga att 15 skulle varit ett minimum på denna och det står klart att mina barn inte kommer få se denna tills de i alla fall nått mopedåldern.

Rating

Köp filmen på:

Specifikation
Original titel: Sausage Party
Svensk titel: Sausage Party
Review av: Blu-ray
Genre: Tecknat/Animerat, Komedi
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Skådespelare: Michael Cera, Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Bill Hader, Danny Mcbride, Craig Robinson, Paul Rudd, Knick Kroll, Edward Norton, Salma Hayek m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1 (Review uppmixat till Neural X)
Bild: Widescreen (1.85:1), HD 1080p
Speltid: 89min
Releasedatum: 2017-02-27
Biopremiär Sverige: 2016-08-17
Åldersgräns: 11 år
Distributör: Universal (Sony)