HEAT (1995)

HEAT

En av tidernas starkaste kriminaldraman! Oscarsbelönade Al Pacino och Robert De Niro möts i denna banbrytande katt-och-råtta-thriller, skriven och regisserad av Michael Mann.
Den intelligenta tjuvens och den maniska L.A.-polisens privatliv flätas samman lika snabbt som de löses upp när brottslingen planerar sin sista kupp.

Recension
Heat, en gammal klassiker från 1995 som förra året släpptes i en remastered Blu-Ray version och bjuder på 170 minuter av härlig underhållning.
Action scenerna i filmen kan kännas lite gamla och det är inga specialeffekter att jämföra med dagens action filmer som kommer ut men filmen håller ändå måttet.

Michael Mann har lagt upp filmen på ett sätt som både gör den mer intressant och spännande när vi hoppar mellan lagens båda sidor och kommer in på en personlig nivå ur bägges synsätt.
Det blir faktisk svårt att bestämma sig för vilken sida man ska heja på när deras vägar oundvikligen tvinas ihop och möts!

Båda Al Pacino och Robert De Niro bjuder in till en djup tolkning av sina karaktärer och spelar ut ett stort register i denna rulle som bara där gör denna film värd att se!

Rating

Köp filmen på:

Specifikation
Original titel: Heat
Svensk titel: Heat
Review av: Blu-ray
Genre: Action, thriller, Crime, Drama
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Michael Mann
Skådespelare: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Tom Sizemore, Jon Voight, Diane Venora, Wes Studi, Kevin Gage, Amy Brenneman, William Fichtner m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1 (Review uppmixat till Neural X)
Bild: Widescreen (2.40:1), HD 1080p
Speltid: 170min
Releasedatum: 2017-04-24
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Fox-Paramount