BILAR 3 (2017)

BILAR 3

Från Disney – Pixar, skaparna av Hitta Doris och Insidan Ut, kommer ett fantastiskt äventyr i full fart med både hjärta och humor.
Överraskad av en ny generation av blixtsnabba förare med den arroganta Jackson Storm i täten, finner sig legendaren Blixten McQueen snart omkörd och ute ur sporten han älskar.
För att komma tillbaka på rätt spår igen, behöver han hjälp av den unga racingtekniker Cruz Ramirez, inspiration från den bortgångna Fantastiska Hudson Hornet och några oväntade vändningar av ödet.

Recension
Senaste filmen i Bilar serien hade Blur-Ray release i mitten av december och var en perfekt julklapp för våra yngsta viewers.
Bildkvalitén var imponerande och kändes helt klart som den bästa i serien på den aspekten!
Ljudmässigt fanns det en del distinkta surroundeffekter men inte lika mycket fokus på detta som i Bilar 2.

Vi får återigen följa Blixten McQueen som nu börjar bli en gammal racerbil i gamet och kämpar för att hålla sig i topp mot nykomlingar. Efter en olycka är pensionen nära och McQueen tyngs av de gamla minnena om hur hans gamle tränare Doc Hudson Hornet aldrig kom tillbaka in i racet efter sin crash.
I filmen blir det en del soal-searching och tillbakablickar i jakten på att komma tillbaka och vi får bekanta oss med en del nya karaktärer som tillför positivt!

Storyn känns okey för oss äldre om än inte lika händelserik som 2:an men samtidigt blir den mycket enklare att följa med i för våra yngsta tittare vilket ändå är den stora målgruppen för filmen.

Med alla tre filmerna recenserade skulle vi summera dem enligt följande:
Bilar (2006) Bästa storyn.
Bilar 2 (2011) Mest tryck i ljudet, storyn lite för avancerad för de yngsta att helt hänga med i.
Bilar 3 (2017) Högsta bildkvalitén och en okey storyline.

Rating

Köp filmen på:

Andra filmer i serien
Bilar (2006) Recension
Bilar 2 (2011) Recension

Specifikation
Original titel: Cars 3
Svensk titel: Bilar 3
Review av: Blu-Ray
Genre: Tecknat/Animerat, Barn, Familj, Komedi, Sport, Disney
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Brian Fee
Skådespelare: Owen Wilson, Cristela Alonzo, Chris Cooper, Nathan Fillion, Larry the Cable Guy, Armie Hammer, Tony Shalhoub, Bonnie Hunt, Lea DeLaria  m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 7.1, Dolby Digital 5.1 English, Dolby Digital 5.1 Swedish (uppmixat till Dolby Surround 7.1.4)
Bild: Widescreen (2.39:1) HD 1080p
Speltid: 112 min
Inspelningsår: 2017
Biopremiär Sverige: 2017-09-01
Releasedatum: 2017-12-11
Åldersgräns: Barntillåten
Distributör: Disney