THE ACCOUNTANT (2016)

THE ACCOUNTANT

Mattegeniet Christian Wolff (Ben Affleck) känner sig mer bekväm med siffror än med människor. Han frilansar som revisor och arbetar för några av världens farligaste brottslingar.
Med finansdepartementets brottsdivision efter sig tar han sig an en mer regelrätt kund med ekonomiska problem. Men när Christian börjar syna kundens siffror i sömmarna uppdagas att fera personer tvingats sätta livet till.

Recension
Med The Accountant får vi en väldigt bra mix av action och en stabil och intressant story som förhöjer filmkvällen och passar lättare in för en bredare publik.
Vi flyter med bland fartfyllda scener, mänskliga beteenden och nyfikenheten kring huvudpersonens historia.
Filmen känns bra uppbyggd utan att det blir för utstakad och förutsägbar samtidigt som Ben Affleck gör en stabil insats när han karakteriserar ”revisorn”.

Bilden upplevs en aning kornig genom filmen men utan att det stör och ljudmässigt håller den hyfsat låg profil för en actionfilm med undantag för ett par scener med ett ordentligt gevär som väcker liv i både bas och högtalare.

Rating

Köp filmen på:

Specifikation
Original titel: The Accountant
Svensk titel: The Accountant
Review av: Blu-Ray
Genre: Action, Crime, Drama, Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Gavin O’connor
Skådespelare: Ben Affleck, Anna Kendrick, Jon Bernthal, Alison Wright, J.K. Simmons, John Lithgow, Jeffrey Tambor, Cynthia Addai-Robinson, Daeg Faerch, Gregory Alan Williams m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1 (uppmixat till Neural X)
Bild: Widescreen (2.40:1) HD 1080p
Speltid: 127min
Inspelningsår: 2016
Biopremiär Sverige: 2016-11-04
Releasedatum: 2017-03-20
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Warner Home Video