BRIGHT (2017)

BRIGHT

Det råder spänd stämning mellan olika arter i Los Angeles, när en mänsklig polis och hans orchpartner hittar ett föremål med mystiska krafter och dras in ett krig.

Recension
I slutet av året rullade Bright ut, en film som blivit ganska omtalad – främst för att Netflix står bakom den och rullar direkt ut på deras streamingtjänst utan att besöka biografen och skivrelease.
Will Smith står för den största lysande stjärnan i rollistan som spelar tillsammans med bl.a. Joel Edgerton och Noomi Rapace.

Personligen föredrar vi att se en film på en fysisk disc men att kunna se filmen direkt vid släpp utan att behöva lämna sin egna home cinema är också välkommet!
Vi han inte med att se den direkt vid release då det var för nära inpå jul men startade 2018 med att ganska omgående se denna film.

Vi kommer in i en fantasy version av L.A. där mänskligheten delar jorden med Orcher och Elves med århundradet av historia mellan raserna.
Handlingen är inte speciellt komplicerad att sätta sig in i men känns ganska snabbt lite enkelspårig. Ward (Will Smith) och Jekoby (Joel Edgerton) rycker ut på ett larm och finner en magisk trollstav med otroliga makter för den som är en Bright och kan använda den.
Ryktet sprids snabbt och snart är Ward och Jekoby jagade av både poliser, kriminella gäng och mörka makter.
Resterande tiden av filmen är det en enda lång jakt på trollstaven som Ward och Jekoby skyddar med sina liv.
Repliker slängs in som påminner om andra filmer och känns för iscensatt och fast det bjuds på fartfyllda scener blir filmen aldrig spännande för oss.

När vi diskuterar filmen efteråt med andra som sett den ser vi ganska snabbt en stor variation av reaktioner, somliga ser den som en kanonfilm och andra är inte speciellt imponerade, den verkar helt enkelt splittra tittarna brett vilket i sig inte behöver vara negativt då vi alla tycker olika!

För oss var det ingen topprulle och kan rada upp bra många filmer med Will Smith vi heller ser före denna men att Netflix producerar storfilmer med bra filmkvallite och Atmos ljud känns positivt och vi ser fram emot att se nästa stora film som dyker upp.

Rating

Specifikation
Original titel: Bright
Svensk titel: Bright
Review av: Netflix 4K
Genre: Action, Crime, Fantasy, Thriller
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: David Ayer
Skådespelare: Will Smith, Joel Edgerton, Noomi Rapace, Edgar Ramírez, Lucy Fry, Veronica Ngo, Alex Meraz, Happy Anderson, Ike Barinholtz, Matt Gerald, Margaret Cho m.fl.
Ljud: Dolby Atmos
Bild: Widescreen (2.35:1) 4K
Speltid: 117 min
Inspelningsår: 2017
Netflix premiär Sverige: 2017-12-22
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Netflix