BILAR 2 (2011)

BILAR 2

Hela världen är en racerbana när racingens superstjärna Blixten McQueen sladdar tillbaka in i äventyret, givetvis med sin bästa vän Bärgarn i släptåg.
I den här nya högoktaniga fortsättningen av Bilar är det dags att ta sig an världens snabbaste och skickligaste konkurrenter.
Bärgarn och Blixten McQueen kommer att behöva sina pass när de nu ger sig in i en värld av fylld av intriger, spänning och blixtsnabba komiska äventyr jorden runt.

Recension
Jämfört med den första filmen finns det en del klara förbättringar samtidigt som vi tycker att storyn inte når lika djupt denna gånge.
Det har blivit mer fokus på humorn som fungerar bra för både de yngre och äldre tittarna. Storyn känns också lite mer ”komplex” denna gången som hjälper att hålla oss äldre mer engagerade men vi märkte att våra yngsta tittare hade lite svårt att följa med i detaljerna vilket var lite synd.

Bildkvalitet har lyfts ett snäpp till sen första filmen men det som stack ut mest var ljudet.
Med ett surround system bjöds vi på ganska mycket mer effekter denna gången och det är alltid lika glädjande att se en barn/familjefilm som kan ta fram lite extra dimension med hjälp av ljud!

Bilar 2 är en helt okej uppföljare till första filmen från 2006 med en del förbättringar men som i helhet inte riktigt når upp till första filmen rens story mässigt.

Nyligen släpptes den tredje filmen (2017) och vi ser fram emot att bekanta oss ännu mer med den röda racing bilen och hans intressanta vänner!

Rating

Köp filmen på:

Andra filmer i serien
Bilar (2006) Recenserad här
Bilar 3 (2017) Recenserad här

Specifikation
Original titel: Cars 2
Svensk titel: Bilar 2
Review av: Blu-Ray
Genre: Tecknat/Animerat, Barn, Familj, Komedi, Sport, Disney
Språk: Danska, Engelska, Finska, Isländska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Isländska, Norska, Svenska
Regissör: John Lasseter, Brad Lewis
Skådespelare: Owen Wilson, Michael Caine, John Turturro, Larry the Cable Guy, Emily Mortimer, Eddie Izzard, Thomas Kretschmann, Bonnie Hunt m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1 (uppmixat till Dolby Surround 7.1.4)
Bild: Widescreen (2.39:1), HD 1080p
Speltid: 106min
Inspelningsår: 2011
Biopremiär Sverige: 2011-08-05
Releasedatum: 2011-11-23
Åldersgräns: Barntillåten
Distributör: Disney