BERÄTTELSEN OM ASKUNGEN (2015)

BERÄTTELSEN OM ASKUNGEN

Trots att hon blir hunsad av både sin styvmor (Cate Blanchett) och sina styvsystrar så vägrar den livliga Ella (Lily James) att ge upp eller ge igen, och väljer istället att följa det sista råd hon fick av sin mor: “Var modig och snäll”.
En dag möter hon en charmig och likasinnad man i skogen, och hon bestämmer sig för att vägra acceptera sitt öde och försöka träffa honom igen. Lägg till en bal på slottet, en god fé (Helena Bonham Carter) och en förtrollad glassko, och plötsligt – så blir magin verklighet!

Recension
Precis som Skönheten och Odjuret gjordes till en live-film i år har Disney för två år sedan gett liv åt klassikern Askungen.
Dessvärre upplever vi att Berättelsen Om Askungen inte lever upp till sin animerade version.

Filmen är fint filmad och kvalitetsmässigt har vi inget att klaga på här men vi saknar den klassiska magin.
Precis som med Skönheten och Odjuret har man gjort om lite men till skillnad från i den filmen känner vi att man tagit bort delar som hade höjt helheten, bland annat de talande mössen.
Vi förstår om man ville gå mot en mer verklighetstrogen version men då känns skådespeleriet för överdrivet och både styvmor och systrarna överspelas till att bli lite löjligt.

Inte riktigt så bra som vi hade hoppats på tyvärr men vi tycker om idéen om att göra de gamla klassikerna i modern tappning!

Rating

Köp filmen på:

Specifikation
Original titel: Cinderella
Svensk titel: Berättelsen Om Askungen
Review av: Blu-ray
Genre: Romantik, Fantasy, Familj, Drama, Disney
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Undertext: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Kenneth Branagh
Skådespelare: Helena Bonham Carter, Lily James, Cate Blanchett, Hayley Atwell, Richard Madden, Stellan Skarsgård, Holliday Grainger, Sophie Mcshera, Derek Jacobi, Nonso Anozie, Ben Chaplin, Leila Wong, Laurie Calvert, Joshua Mcguire, Eloise Webb m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1 (Review uppmixat till Neural X)
Bild: Widescreen (2.40:1), HD 1080p
Speltid: 101min
Releasedatum: 2015-07-27
Åldersgräns: 7 år
Distributör: Disney