RELEASE: SUPERSWEDE

SUPERSWEDE

Finns ute i butik nu!

Superswede är en film om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld.

Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden.
Bakom filmen står filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succéer som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Medverkar genom nyinspelade intervjuer gör flera stora racinglegender så som Niki Lauda, Emerson Fittipaldi, Sir Jackie Stewart, Mario Andretti, Jody Scheckter och John Watson – alla samlas de för att dela med sig av sina personliga historier om vännen och kollegan Ronnie Peterson.