SULLY (2016)

SULLY

Den 15 januari 2009 fick världen uppleva ”miraklet på Hudson” då kapten Chesley “Sully” Sullenberger landade ett nödställt flygplan på floden och räddade därmed livet på de 155 passagerarna. Men samtidigt som han hyllades av allmänheten och media  pågick det en undersökning kring fallet som kunde förstöra både hans rykte och karriär.

Recension
Tom Hanks som spelar kapten Chesley Sullenberger gör en stark insats och håller filmen levande.
Hela filmen baseras på och runt de 2-3 minuterna som händer i cockpit men trots det är filmen intressant rakt igenom utan att tappa intresse.
Clint Eastwood står bakom som Regissör vilket för mig var positivt på förhand då jag gillar de flesta filmer han regisserat.

Ljudspåret är även här i Blu-Ray versionen i Dolby Atmos vilket vi blev glada över att se på specifikationerna men tyvärr känns det inte som en sådan här film kan dra nytta av det till fullo. De effekter som fanns var bra, men filmen igenom innehåller för få sådana scener där ljudet kan få briljera helt enkelt.

Rating

Köp filmen på:

Specifikation
Original titel: Sully
Svensk titel: Sully
Review av: Blu-ray
Genre: Drama
Språk: Engelska
Undertext: Danska, Finska, Norska, Svenska
Regissör: Clint Eastwood
Skådespelare: Tom Hanks, Anna Gunn, Aaron Eckhart, Sam Huntington, Laura Linney, Autumn Reeser, Jerry Ferrara, Jeff Kober, Holt Mccallany, Tracee Chimo, Chris Bauer, Mike O’malley, Valerie Mahaffey m.fl.
Ljud: Dolby Atmos (7.1.4)
Bild: Widescreen (16:9), HD 1080p
Speltid: 92min
Releasedatum: 2017-02-16
Åldersgräns: 11 år
Distributör: Warner Home Video