THE GREAT GATSBY (2013)

THE GREAT GATSBY

Författaren Nick Carraway (Tobey Maguire), hans vackra kusin Daisy (Carey Mulligan) och hennes blåblodiga make Tom Buchanan (Joel Edgerton) sugs in i den förföriska värld som omger den gåtfulle miljonären Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) i Baz Luhrmanns resa bland bländande visuella intryck, baserad på F. Scott Fitzgeralds tidlösa roman.

Recension
Vi hoppar in i filmen med hjälp av Nick (Maguire) som mins tillbaka i tiden och till en början känns Gatsby spännande och storslagen men efter en stund faller intresset och bitar faller bort. Storslagenheten blir till skrikigt och Nick’s frågande tillbakablick tappar spåret.

Kameravinklar och musik får fart på delar av filmen och korta stunder blir man nästan lite medryckt i festerna men det går inte ihop med handlingen, det blir för modernt som möter dåtid och lämnar ett ganska intetsägande intryck i slutändan och filmens dryga två timmar känns ganska lång.

För att summera ihop det känns det som en stor film som aldrig når storheten de är ute efter att förmedla.

Rating

Köp filmen på:

Specifikation
Original titel: The Great Gatsby
Svensk titel: Den Store Gatsby / The Great Gatsby
Review av: Blu-ray
Genre: Drama, Romantik
Språk: Engelska
Undertext: Svenska, Danska, Norska, Finska
Regissör: Baz Luhrmann
Skådespelare: Leonardo Dicaprio, Carey Mulligan, Isla Fisher, Tobey Maguire, Amitabh Bachchan, Callan Mcauliffe, Daniel Newman, Gemma Ward, Jason Clarke, Joel Edgerton m.fl.
Ljud: DTS HD Master Audio 5.1 (Review uppmixat till Neural X)
Bild: Widescreen (2.35:1), HD 1080p
Speltid: 141min
Releasedatum: 2013-09-18
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Warner Home Video