WALL-E (2008)

WALL-E

Kliv in i tidsmaskinen, ställ in året 2700 och följ med på ett underbart framtidsäventyr för hela familjen! Vi befinner oss långt in i framtiden och människan har sedan länge flytt jorden i väntan på besked att kunna återvända.
Kvar finns bara en flitig liten robot vid namn Wall-E. Ensam har han fortsatt göra det han en gång i tiden byggdes för, nämligen att städa upp och packa ihop skrot. Och efter att ha gjort det varje dag i flera hundra år har han blivit en mästare på sitt jobb! Men det är ensamt, så när robotsonden EVA plötsligt dyker upp blir Wall-E helt trollbunden. Vem är hon? Var kommer hon ifrån? Vad gör hon på jorden?

Recension
När jag tänker tillbaka till första gången jag såg WALL-E dyker vackert upp i tanken. Nu var det dags för en re-visit och för vår yngsta en första gång att se den.

Disney Pixar har lyckats förmedla en känslosam film utan att behöva förmänskliga eller införa speciellt mycket dialog.
Filmen kan kännas aningen långsam till och från men balanserar upp det med sin tydliga enkelhet.
WALL-E förmedlar sin kärlek utan att behöva prata och visst blir det svårt att inte känna med honom trots att det egentligen handlar om en robot. Även vår yngsta tittare på 5år hänger med filmen igenom utan att börja skruva sig i stolen, ett förvånande gott betyg för en relativt långsam story.
Den lever tyvärr inte riktigt upp till samma betyg som vid första visningen för många år sedan men är ändå fin i sin enkelhet och klart sevärd både för barn och vuxna.

Rating

Köp filmen på:

Specifikation
Original titel: WALL-E
Svensk titel: WALL-E
Review av: Blu-ray
Genre: Tecknat/Animerat, Barn, Familj, Sci-Fi, Disney
Språk: Engelska, Svenska, Danska, Isländska
Undertext: Engelska, Svenska, Danska, Isländska
Regissör: Andrew Stanton
Skådespelare: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin,  m.fl.
Ljud: Dolby Digital 5.1 (svenska), DTS 5.1(engelska)
Bild: Widescreen (2.39:1), HD 1080p
Speltid: 98min
Releasedatum: 2011-08-03
Åldersgräns: Barntillåten
Distributör: Disney