JOHN WICK: CHAPTER 2 (2017)

JOHN WICK: CHAPTER 2

Legendariske yrkesmördaren John Wick har dragit sig tillbaka, men när en före detta kollega smider planer om att ta över en internationell kartell tvingas han ut från sin tillflykt. Bunden av en blodsed måste John bege sig till Rom där han ställs inför några av världens farligaste mördare.

Recension
Större, flashigare men inte bättre?
Första filmen presenterade oss med en ny karaktär och ett personligt vendetta som varmt togs emot. Tyvärr har jag inte hunnit återbesöka den igen men den kommer få en revisit så fort tid ges.
I Chapter 2 har allt tagits upp till en ny nivå. Action/fighting scenerna har blivit längre och mer extrema och filmen bjuder på en fartfylld underhållning rakt igenom.
Tyvärr innehåller inte Blu-Ray versionen Atmos-spåret som 4K versionen gör så vi får nöja oss med att mixa upp den i Neural X precis som vi gjorde med den förra. Även här finns det gott om goda surroundeffekter som förstärker filmen.

Men den kommer aldrig riktigt upp i samma klass som första filmen.
På inget vis dålig om du är ute efter en film med mycket action och sköna fightingscener men vi saknar lite av den närgångna storyn som vi fick ta del av i ettan, den personliga ankringen.
Med det sagt ser vi fortfarande fram emot att få se mer av John Wick och chapter 3 beräknas komma ut första halvåret 2019, tills dess ska vi hinna med att se om dessa två igen!

Rating

Köp filmen på:

Andra filmer i serien
John Wick (2015) – Recenserad här

Specifikation
Original titel: John Wick: Chapter 2
Svensk titel: John Wick: Chapter 2
Review av: Blu-ray
Genre: Action, thriller
Språk: Engelska
Undertext: Svenska, Danska, Finska, Norska
Regissör: Chad Stahelski
Skådespelare: Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio, Ian Mcshane, Ruby Rose, Common, Claudia Gerini, Lance Reddick m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1 (Review uppmixat till Neural X)
Bild: Widescreen (2.40:1), HD 1080p
Speltid: 122min
Releasedatum: 2017-07-07
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Nordisk Film