JOHN WICK (2014)

JOHN WICK

John (Keanu Reeves), en före detta hitman, sörjer sin bortgångna fru. När Iosef Tarasov (Alfie Allen), rysk maffiakille och hans gäng bryter sig in i Johns hem för att stjäla hans eftertraktade Mustang, råkar de döda hunden som han fått av sin fru. John jagar de tre männen fast beslutad att döda dem. Men Tarasov’s far Viggo (Michael Nyqvist), en förmögen och hämningslös rysk maffiaboss, hämnas genom att skicka en lönnmördare efter honom. John träffar sin gamla kollega Marcus (Willem Dafoe), för att fullfölja sitt mål och riva ner Viggos imperium för gott.

Recension
En story om hämnd har vi sett förut men John Wick lyckas leverera den i en mer personlig tappning som håller filmen intressant och Keanu Reeves gestaltar huvudpersonen mycket bra. Michael Nyqvist passar bra in som maffiaboss och ger ett större djup för tittaren om vem John Wick är.
Vi bjuds på en fartfylld film med mycket actionscener med ett stort inslag av en ”one-man-army” men som ändå håller ihop storyn.
Även ljudmixen är imponerande och det finns gott om effekter, vi valde att mixa upp till Neural X och ljudet gav helt klart en extra dimension i filmen.

Rating

Köp filmen på:

Andra filmer i serien
John Wick: Chapter 2 (2017) recenserad här

Specifikation
Original titel: John Wick
Svensk titel: John Wick
Review av: Blu-Ray
Genre: Action, thriller
Språk: Engelska
Undertext: Svenska
Regissör: David Leitch Chad Stahelski
Skådespelare: Adrianne Palicki, Keanu Reeves, Lance Reddick, Michael Nyqvist, Willem Dafoe m.fl.
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1 (Review uppmixat till Neural X)
Bild: Widescreen (2.35:1), HD 1080p
Speltid: 98min
Releasedatum: 2015-03-02
Åldersgräns: 15 år
Distributör: Noble Entertainment